Kommunikation

Det är mig du möter...

Jag är företagare sedan 1999 och delägare i AM Kommunikation AB. Jag har lång erfarenhet av kommunikation i mötet med människor i olika livsfaser och situationer. Min passion för kommunikation, ledarskap och kreativitet är också min ledstjärna.

Ledarskap för mig handlar om att tänka ”större än” och då behöver vi också se att kriser och konflikter är en del av livet. När vi får fatt på vårt syfte och låter det följa oss som en röd tråd bli det också enklare att veta vad vi ska göra i varje nytt steg.

Min resa har varit lång utifrån att våga stanna upp! När det var som stressigast i mitt liv fick jag en uppgift från min företagscoach att ta en paus för att gå ett varv runt kvarteret. Då tittade jag på henne och tänkte – hon är verkligen inte riktigt klok! Hur kunde hon ens föreslå något sådant till mig? Hon kunde ju varken ha hört eller förstått någonting om hur mitt liv såg ut på fullt allvar. Trots våra många timmar i samtal.

Mitt tempo var så snabbt och mitt liv ett sådant ekorrhjul. Att jag inte ens kunde se hur det skulle vara möjligt för mig att gå ett varv runt mitt kvarter. Uppgiften slutade med att jag gick runt huset och jag tror att jag lyckades göra det tre gånger kanske.

I dag arton år senare är det viktigt för mig att komma ihåg den upplevelsen med kärlek. För att bli påmind om hur svårt det faktiskt är att stanna till, pausa och ge sig själv utrymme och andrum. Vi behöver ge oss den omtanken igen och igen och igen. 

Medkänslan med mig själv och med andra, att förena tanke, ord och handling. Vi behöver varandra och vi behöver varandras stöd. I mötet med andra får vi en chans att ompröva vår egen sanning, utvecklas, samspela och fortsätta att vara nyfikna på livet. 

När vi stannar upp, så kommer vi till en plats för reflektion. För att i nästa steg kunna fatta beslut som bygger på våra behov i samklang med vår omgivning. Beslut som blir ”större än” och ger oss en riktning. Upplevelsen av vem jag är som människa och vem jag är i ett större sammanhang, min potential.

 

Om mig

  • Maria Matilda 58 år
  • Mamma till tre vuxna ungdomar
  • Företagare 1999
  • UGL - Utveckling av grupp och ledare 2003
  • Diplomerad samtalscoach i Psykosyntes 2009
  • Diplomerad dansinspiratör 2010
  • Grupper i personlig utveckling, ledarskap, meditation, kommunikation, mindfulness och rörelse.